Over ons

Over ons

Een down to earth benadering van het kopen van een huis in Spanje.

etische en niche makelaar in SpanjeNiche makelaardij in Spanje. Rustic Property Spain is niet zomaar een makelaar. Het is een klein team van enthousiaste professionals die houden van de charme van het platteland in onze directe omgeving. De 'slow life' dorpjes en de enorme ruimte in de bergen daar omheen. De rustieke natuurstenen huizen zijn naar onze mening iets dat de moeite waard is om te bewaren voor de toekomst en om zo nodig te doen herleven.

We staan ook voor een toekomstgericht behoud van een enorm potentieel aan oude finca´s en dorpshuizen die nu gedeeltelijk ongebruikt zijn en mogelijk genomineerd zijn om te worden gesloopt voor meer nieuwe huizen. We streven naar een duurzame ontwikkeling van het gebied rond de Sierra de Bernia, de dorpen Jalon, Lliber, Parcent, Alcalali en Benissa. En doen dit graag in harmonie met onze nog onaangetaste natuurlijke omgeving dat zich uitstrekt naar het binnenland van Alicante.

Een niche makelaar in Spanje, een makelaar met een klein bereik

RPS is een initiatief van Willem Pieffers, oprichter en mede-eigenaar van agriturismo & casa rural Refugio Marnes. Verder werken we direct samen met Josefa del Valle Cabrera, een Engels sprekende architect met uitgebreide ervaring in renovatie- en restauratieprojecten, die al vele jaren in Benissa gevestigd is. Vicente Cabrera, advocaat en eigenaar van Trivium Abogados, een gestoria en advocatenkantoor in het centrum van Benissa.

In de zeventien jaar dat we in Spanje wonen en werken, hebben we verschillende renovatie, restauratie en nieuwbouw projecten gerealiseerd, op onze eigen grond en daarbuiten.

Een niche makelaar in Spanje en de Costa Blanca. We bevinden ons in de bergen net buiten Benissa, in de buurt van de Sierra de Bernia, en wonen en werken in onze eigen ´revived rustic property´ Refugio Marnes, ons visitekaartje. Refugio Marnes is een uitgestrekte Finca en nu een eco chic agriturismo met verschillende constructies op meer dan 20 hectare in een idyllische en natuurlijke omgeving.

Dit project is uitgerust met een groot 14KW zwaar zonne-energiesysteem, een innovatieve regenwater-opvang, een drinkwater-systeem en afvalwater-recyclingsysteem. We zijn van mening dat progressief bouwen geen afbreuk hoeft te doen aan het authentieke karakter van een landelijk gelegen huis en haar omgeving.