Finca’s Costa Blanca

Finca's Costa Blanca

Een finca kopen aan de Costa Blanca een kleine selectie woonboerderijen

Bij Rustic Property Spain beperken we ons tot twee types huizen, Finca´s en Dorpshuizen. Het woord Finca is voor veel Nederlanders en Belgen een bekend woord, maar voor wie niet bekend is met het begrip, hier en korte uitleg. Een finca betekend in het Spaans verschillende zaken. Een finca kan een bouwperceel zijn, een blok huizen in een stad of een boerderij of anderszins een landelijk gelegen onroerend goed. Op deze website betekend finca het laatste, namelijk een oude Spaanse boerderij of hoeve. Dus wil je een finca kopen aan de Costa Blanca dan vindt je hier onder een kleine selectie aan finca´s. Deze finca´s zijn vaak zeer landelijk gelegen maar liggen toch op rijafstand van de kust.

Veel van deze finca´s zijn in meer of mindere staat van verval en dat is waar wij ons in specialiseren. Het zijn over het algemeen zeer oude oorspronkelijke huizen die naar eigen inzicht gerestaureerd of gerenoveerd kunnen worden. Neem rustig een kijkje en aarzel niet contact met ons op te nemen.

500+ m2 bebouwd - 200.000 m2 grond - projectprijs: 500.000 euro

Boerderij kopen Valencia

Deze werkelijk fantastische en idyllische 300 jaar oude boerderij ligt als een adelaarsnest, hoog  verheven boven alle menselijke activiteit. Dicht bij de Costa Blanca (25 min), maar in totale rust en  verscholen in de bergen. Aan de rechterkant geflankeerd door de Sierra de Bernia, en aan de achterkant ook beschermd door een bergkam, ligt deze Finca beschut, maar heeft een enorm en weids uitzicht over de bergen en de diepblauwe Middellandse Zee. Wie wil er niet wakker worden met zo'n uitzicht!

220 m2 bebouwd - 14.000 m2 grond - projectprijs: 150.000 euro

Boerderijtje te koop Jalon vallei

Finca Escoda is een 1,4 hectare (14.000m2) grote Finca met aansluiting op een onverharde weg van ongeveer ik kilometer. Het bestaat uit een klein stalletje van 7x 3 meter en een oud boerderijtje in ruïnes. De Finca beschikt verder over een oeroude ´era´ een dorsvloer en twee oude cisternas, (waterputten)  Bouwtekeningen en een goedgekeurd bouwplan zijn inbegrepen bij deze Finca, dit proces is nog gaande maar bevind zich in de afrondende fase.

300+ m2 bebouwd - 74.000 m2 grond - vraagprijs 570.000 euro

Finca te koop Alicante

Als je het buurtschap waar dit huis ligt binnen komt rijden over een bochtig bergweggetje en je denkt net dit gaat helemaal nergens meer heen, dan ligt daar ineens, op een majestueuze plek deze gemoderniseerde oude Finca. Qua huis past het niet helemaal in onze collectie van oude rustieke huizen maar toch willen we je dit huis niet onthouden in verband met de prachtige ligging en het fantastische uitzicht. Het is het huis van een Spaanse familie die er prat op gaat de grote amandelboomgaard die er om heen ligt perfect te hebben onderhouden en dat klopt.

150+ m2 bebouwd - 44.000 m2 grond - vraagprijs 290.000 euro

Boerderijtje te koop Spanje

'Finca Mestre' is een traditionele uitgestrekte finca van bijna 9,5 hectare grond (94.000 m2), gelegen in het natuurgebied van het Sierra de Bernia met een rijke flora en fauna, maar dichtbij (25 min) van de levendige kust van de Costa Blanca. Deze originele natuurstenen Valenciaanse boerderij van 150m2, enigszins verscholen in zijn eigen vallei omgeven door amandelbomen, is een écht karakteristieke plek die de moeite waard is om zorgvuldig te worden gerestaureerd.

113m2 groot huis, op bijna 1700m2 gelegen grond. Vraagprijs 155.000 euro

Huisje te koop Lliber

Een extreem rustig gelegen buitenkansje voor de buitenmensen die niet teveel werk willen hebben aan hun huis in Spanje. Het bouwjaar is 2005 en het is een degelijk gebouwd en sfeervol huis met enkele karakteristieke kenmerken